socha sv. Josefa s Ježíškem na podstavě

Socha představuje stojícího světce v životní velikosti, na trojdílném kamenném podstavci, umístěném na jeden kamenný základový stupeň. Podstavec má v podstatě křížový půdorys s lehce konkávně vykrojeným čelem (a zády) , jehož rohy jsou opět podobně vykrojené. Hladký sokl podstavce ukončen shora jednoduchou profilací. Dřík, ve spodní části tumbovitě rozšířený, je zdoben reliéfními listeny, na bocích rostlinnými závěsy. Na čelní straně pod římsou je reliéfní korunovaný alianční znak donátora, stavitele zdejšího zámku Kryštofa Norberta Voračického z Paběnic (čtvrcený štít se stříbrnými a modrými poli) a jeho druhé manželky Marie Magdaleny Alsterlové z Astfeldu (čtvrcený štít s bílou krokví v černém štítě se dvěma bílými růžemi a černým orlem ve zlatém poli) řadící vznik sochy do období po roce 1729. Přímá profilovaná římsa nese profilovaný sokl , na němž stojí vlastní socha. Světec je znázorněn jako prostovlasý vousatý muž v haleně s přehozeným pláštěm, který v náručí na pravé ruce drží malého Ježíška. Rozměry: podstavec: sokl – 70x70cm, v.48 cm, dřík 90 x 70, v. 100cm, římsa 52 x 52, v. 20 cm, socha v. 170 cm.