boží muka

Boží muka jsou situována na návsi, na ostrůvku uprostřed křižovatky. Sestávají z hranolového sloupku o rozměrech 27x27x220 cm a z architektonizované výklenkové kapličky o rozměrech 35x35x45 cm, ukončené stříškou a kamenným křížkem o výšce 60 cm a tloušťce ramen 8,5 cm. Sloupek má hranolovou patku profilovanou shora simou mezi dvěma ústupky, okosené hrany nahoře a dole simaticky vykrojené a jakousi hlavici oddělenou ústupkem a oblounem, jež sestává z košovitého náběžníku a římsy tvaru baňatého oblounu uprostřed přepásaného lištou a zespoda podloženého páskem. Vlastní kaplička má tvar čtyřstranné mělké arkády s naznačenými hlavicemi pilířů a archivoltou. Uvnitř každého pole je stejný reliéfní výjev znázorňující umučeného Krista na kříži, jemuž z rány na boku vytéká krev, která je chytána do nádoby stojící vlevo dole. Stříška kapličky je nízká, stanová, kříž ve vrcholu je prostý, řecký s lehce rozšířenými konci, dole se soklovitým náběhem a s pásovým, téměř nečitelným tesaným nápisem na vodorovných ramenech. Sloupek je zasazen do terénu na užším kvádru, na němž je čitelný zpola zasypaný nápis. Na čelní straně sloupu je asi ve třech čtvrtinách výšky upevněna kovaná konzola pro svíci.