socha sv. Jana Nepomuckého

Na malém náměstí před zámkem stojí, v blízkosti kašny jako protějšek sochy sv. Václava, socha sv. Jana Nepomuckého. Na přední stěně hranolového soklu stojí nápis rámovaný dvěma ratolestmi. Socha světce stojí v oblacích, hlava zvácena vzhůru. Na levém lokti krucifix. U nohou drobný andílek, který si klade prst před ústa. Na druhé straně další andílek držící knihu. Roucho světce tvoří hluboké pomačkané záhyby. Socha je komponována pro pohled zepředu. Vzadu je nevyřešena. Socha v přibližně životní velikosti. Nápis zepředu: HVCITEAD/JOANNEM/VOSFALLAXORBIS/INJVRIAT/PAR VITAHICEAMAEST(TVGVIADSTAS/PROSPICEE/VTRIGVE Nápis zezadu: HONORI/AE/VENERATIONI/DIVIJOANNIS/NEPOMVCENI/PATRONI/POSVIT/A:F:K: Nápis zleva: INANGVSTIA/INVOCAVITE/NON CONRVN/DARIN/AETERNVM Nápis zprava: IOANNES/DVLCIS ET/FERTIS/AVXILIATOR/MEVS (Popis V. Medek 1993)