boží muka

Tvarovaná pilířová boží muka s kaplicovým nástavcem jsou situovaná při polní cestě mezi dvěma vzrostlými lipami. Podstavec, jehož čelní a zadní strana jsou konvex-konkávně prohnuté, má trojstupňové členění : jednoduchý sokl, dřík se spodní bombírovanou částí zdobenou mušlí, střední s oválnou kartuší s ozdobným nápisem AVE MARIA a horní část oddělenou římskou s mušlí uprostřed. Volutová římsa podstavce je vzedmutá ke středu. Kaplicový nástavec má vlastní sokl a podnož z obláčků, stříška je prohnutě tvarovaná a v mělké orámované nice je nový mariánský obrázek. Na zadní straně je v nice kapličky vysoký reliéf hořícího srdce se soklíkem, na dříku podstavce je delší nečitelný nápis. Boky podstavce jsou zdobeny penízky a dalšími motivy. Půdorysné rozměry - sokl cca 70x60 cm, dřík uprostřed cca 46 cm, výška cca 350 cm.