kostel sv. Kunhuty

Kostel je jednoduchá neorientovaná jednolodní stavba s odsazeným stlačeným půlkruhovým presbytářem, jenž má po stranách na západě sakristii a předsíň (původní oratoř) na východní straně. Hlavní vstup je orientován k jihu (směrem k někdejší návsi). Loď má nepůvodní zastropení plochými segmentovými klenbami do traverz o pěti polích, presbytář je sklenut valenou klenbou s pětibokým výsečem nad okny zakončenou konchou. Vítězný oblouk stlačený, prostý. Okna mají šikmé parapety a segmentové záklenky, okenní půlkruhově zakončené výplně jsou subtilní kovové s drobným členěním. Podlaha dlážděná z pískovcových desek, presbyterium vyvýšené, strop i střecha sakristie jsou zcela zborcené, předsíň je zaklenuta valeně. Na vstupní straně lodi dřevěná omítaná kruchta s točitým dřevěným schodištěm, nesená dvěma dřevěnými sloupy na pískovcových válcových soklech. Po levé straně vítězného oblouku stávala polygonální kazatelna (údajně původně kol. r. 1670), zachován jen baldachýn a část schodiště, kazatelna zřícena opodál. Vstup do sakristie má pravoúhlé pískovcové ostění s lištou a jednokřídlé dřevěné barokní dveře s falešnými výplněmi s tvarovanými uchy. Krov pro špatný stav nepřístupný. Fasády jsou jednoduché, hladké, s omítaným soklem a profilovanou římsou na vstupním průčelí a podbrádkovou římsou po obvodě. Zbytky barevného řešení: bílá římsa, červené plochy fasády (později vše přebíleno). Vstupní průčelí člení osový vstupní půlkruhový portál s lištou a klenákem, nad ním pod římsou kruhové okénko na kruchtu, ve štítě dvě zabedněná půlkruhově zakončená okénka. Vstupní dveře dvoukřídlové svlakové, o čtyřech šikmo bedněných výplních. Štít lemován profilovanou římsou, ve vrcholu kovový křížek. Boční stěny člení jen dvojice půlkruhově zaklenutých oken v okosených špaletách. Krytina střechy břidlice na šindelu, sanktusník zakončený bání je oplechován.