kaple Ukřižování

Přístup do areálu zprostředkovávají na úpatí svahu pilíře vstupní brány navazující na podezdívku dnes již nezachovaného oplocení. Odtud pokračuje strmá přímá linie přístupové cesty k seskupení původních polychromovaných soch apoštolů Getsemanské zahrady. Nad nimi v oploceném areálu se nachází skulpturální skupina Krista na hoře Olivetské s velmi kvalitně a dynamicky tesanou sochou anděla s kalichem hořkosti na umělém skalisku. Dále ve strmém svahu pokračuje v jediné stoupající linii pás výklenkových kaplí s reliéfy jednotlivých zastavení vyznačenými římskými číslicemi I – XI. v rokajových kartuších ve štítech. Sochy ani reliéfy nejsou autorsky určeny. Kaple uplatňující střídavé řešení původní barevnosti připomínaly ve spojení s namáhavým výstupem do svahu spoluúčast na Kristově utrpení cestou na Kalvárii završené kaplí Povýšení sv. Kříže, jejíž dodatečně dostavěná průčelní věž podtrhuje vertikalitu a tím i smysl celého putování.