krucifix

Na jednom kamenném stupni zčásti zabořeném v terénu, stojí trojdílný podstavec s profilovaným soklem, hranolovým dříkem s volutovými boky, v čele zdobený kartuší s vročením 1776. Římsa ukončující podstavec je uprostřed půkruhově vydutá. Na podstavci je vztyčen kříž s vlastním profilovaným soklem, s trojlistými rameny, po obvodu lemovaný stezkou, na jeho čelní straně umístěn drobný reliéf Ukřižovaného (nad hlavou INRI). V dolní části nad soklem je kříž volutově rozšířen a zdoben mušlí. Rozměry: kamenný stupeň výška 15 cm, sokl podstavce 93x71 cm, výška 48 , dřík podstavce 52x 44 cm, výška 100 cm. Římsa –57x42 cm, výška profilace 17 cm, výška kamenného dílce s římsou včetně vzdutí asi 32 cm. Kříž rozdělen na 2 kusy, spodní díl výška 77 cm, horní 90 cm, rozměry stojky kříže: 17x14 cm, šířka ramen nepřesahuje šířku dříku podstavce. (popis J. Svobodová 2004)