manufaktura (tzv. anglický dům)

Jedná se o zděnou omítanou dvoupatrovou budovu s valbovou střechou, krytou taškami, se třemi střešními vikýři umístěnými směrem do průčelí a se třemi vikýři - volskými oky. Průčelí stavby má sedm okenních os. V přízemí, v první okenní ose zprava se nachází portál s elipsovým závěrem, se středním klenákem ozdobeným akantovým dekorem, s reliéfní výzdobou v nadpraží - rostlinný ornament a stuhy. Jednotlivá patra domu jsou oddělena pásovými římsami, korunní římsa je ozdobena plastickým zubořezem. Okna v průčelí budovy jsou pravoúhlá s hladkým rámem. Levá boční stěna budovy je členěna čtyřmi okenními osami, fasáda je řešena obdobně jako na hlavním průčelí stavby. Pravá boční stěna přiléhá k továrnímu traktu. Zadní průčelí vytváří půdorys L a je řešeno nepravidelně. V ose průčelí se nachází mělký patrový rizalit s elipsovitým štítem. V přízemí vpravo se rozkládá nízká terasa elipsovitého půdorysu snesená na třech pilířích. Levé nároží u ramene L je uzavřeno kruhovou věží s nízkou špicí a oblým nárožním vikýřem.