kostel sv. Petra a Pavla

Kostel osamoceně stojící na návrší východně od Lázní Bělohrad. Okolo kostela se rozkládá hřbitov. Jednolodní orientovaná stavba s pětibokým presbytářem a věží na západě. Půlkruhová apsida sakristie s pravoúhlým okénkem na východě. Ve volných nárožích presbytáře dva opěrné pilíře, loď mírně předstupuje před líc presbytáře. Okna v jednoduchých širokých šambránách opisujících tvar půlkruhem zaklenutého mírně převýšeného okna. Fasáda hladká, ukončená korunní římsou. Věž dělena římsou ve výši hřebene střechy, nad ní půlkruhově zaklenutá okna v pravoúhlých šambránách. Střecha věže jehlancová, na kostele sedlová s valbou, krytina pozinkovaný plech položený v r. 1988. Materiál lomové zdivo, včetně apsidy.