základní škola evangelická

Jednopatrová, z cihel zděná budova s valbovou střechou, novorenesanční. Interiér: napříč dispozice průchozí chodba s pilastry nesoucími přímé pasy a ploché zrcadlové klenby. Ostatní místnosti plochostropé. Na schodišti ozdobné litinové zábradlí,vstupní dveře neoslohové, původní zdobná truhlářská práce. Fasády jsou členěné pásovou bosáží, kordonovou a korunní římsou s konzolkami, doplněné plastickými šambránami oken, v patře s nadokenními římsami. Školní zahrada (p. 293/3) má na severní a vých. straně zachovanou ohradní zeď skládanou úsporně z lomových opukových desek, beze stopy omítek, v koruně krytou většími opukovými deskami.Na jižní straně je zeď vykloněná, hrozí destrukce. Vstupní jižní strana má novější plot – plaňkový s pískovcovými sloupky a dvěma ozdobnými pískovcovými pilíři, vymezujícími přístupovou cestu ke vchodu do budovy. Za školou v zahradě je zřícenina staršího klasicistního stavení, jež je v kolizi s dvorním průčelím školy.