kaple Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice v Přední Lhotě se nachází zhruba uprostřed vsi, jihovýchodně od Rychnovského potoka, na severozápadní straně místní cesty vedoucí z Těchlovic a ústící po rozdvojení do průjezdní komunikace sněřující na severovýchod do Babětína. Jedná se o drobnou výklenkovou kapličku na obdélném půdoryse, zděnou z pískovcových kvádrů, omítanou, vrcholící segmentovým štítem s volutami a zastřešenou sedlovou stříškou, krytou bobrovkami. Kaple stojí na nízkém, původně omítaném soklu s profilovanou horní částí. Polokruhově zakončený výklenek je rámován šambránou a kamenným baldachýnem, zdobeným pod obloukem šambrány čabrakami. Zadní stranu výklenku vyplňuje vysoký reliéf, znázorňující Nejsvětější Trojici. Stavba je zakončena profilovanou korunní římsou. Nad římsou je volutový štít, zakončený profilovaným segmentovým obloukem. Ve středu oblouku je umístěna kartuše s dnes již nezřetelným nápisem. Na bočních stranách je kaple zdobena v omítce rytým zrcadlem. Torzálně jsou dochovány vrstvy polychromie.