kaple

Kaple se nachází zhruba uprostřed vsi, na západní straně průjezdní komunikace. Jedná se o drobnou zděnou neorientovanou sakrální stavbu na obdélném půdoryse, v závěru s přistavěnou užší patrovou hranolovou zvonicí, zakončenou makovicí a latinským křížem. Sedlová střecha kaple je kryta pálenou taškou, stejně jako jehlancová střecha zvonice (před poslední obnovou byla krytina plechová). Vstupní (severovýchodní) průčelí je členěno soklem, lizénovým rámcem a jednoduše profilovanou korunní římsou, zakončeno je trojúhelným štítem, rámovaným římsou. V tympanonu se nachází mělký půlkruhem zakončený výklenek. V ose průčelí je půlkruhem zakončený vstup, nad obloukem je ve štuku zvýrazněn hlavní klenák. Výplní jsou ve špaletě osazené rámové dveře s nadsvětlíkem. Boční průčelí člení sokl a korunní římsa, v ose je po jednom menším termálním okně. Fasády zvonice jsou členěny jednoduše profilovanou kordonovou a korunní římsou. V přízemí se v ose zadního (jihozápadního) průčelí nachází pravoúhle zakončený vstup se svlakovými dveřmi, osazenými dlouhými venkovními závěsy, zakončenými jetelovým lístkem. V patře se v ose všech průčelí kromě zadního nachází půlkruhem zakončené okno. Okno na severovýchodní straně je slepé.