kostel sv. Mikuláše

Areál farního kostela sv. Mikuláše se nachází v centru města. Hlavní východní kostelní průčelí se uplatňuje v západní frontě náměstí. Na západní straně přiléhá areál kostela k areálu fary se zahradou (rč. 2439), od něhož je oddělen průběhem ohradní zdi, v níž je průchozí branka. Na severní straně je hranice areálu určena krajním nárožním domem v uliční frontě a průběhem k němu náležející zdi, která vymezuje hranici jeho zadního dvorku a váže se k severovýchodnímu rohu farní zahrady. Jižní hranice areálu je určena ohradní zdí opisující průběh Hřbitovní ulice. Areál tvoří farní kostel sv. Mikuláše, objekt někdejší márnice a zděná ohradní zeď se dvěma vstupními bránami, lícujícími s hlavním východním průčelím kostela. Dotyčná ohradní zeď, tvořící jižní hranici areálu, navazuje na jihovýchodní nároží kostela a probíhá nad Hřbitovní ulicí směrem k severovýchodnímu nároží farní budovy. Rozsah ochrany viz poznámky.