dům

Dům tvoří nároží ulic Lesní cesta a Jindřichova. Zároveň se právě nárožím obrací do hlavní průjezdní Teplické ulice, kde se výrazně uplatňuje jeho věž završená lucernou. Fasáda do Jindřichovy ulice spoluutváří jednu z front bezejmenného jádrového prostoru obce Bynov, jehož součástí je i protilehlý zámeček. Terén stoupá od Teplické ulice směrem k severu, dům se se stoupáním vyrovnává v soklové partii, hlavní vchod v nároží je přístupný po pěti stupních předloženého schodiště. Jednopatrová zděná stavba obdélného půdorysu je krytá nižší valbovou střechou. Základní objem je v severovýchodní části podél ulice Jindřichova rozšířen o křídlo s terasou, na něj přímo navazuje sousední budova. Do dvora je vysunut rizalit se zadním vstupem a patrně schodištěm. Z půdorysu vystupuje ještě arkýř nad sraženým nárožím, nadezděný do věžičky s lucernovitou bání. Dům je podsklepen, o čemž svědčí okenní otvor v soklu jihovýchodní fasády. Jde o zděnou hladce omítanou budovu. Má vybledlou, dříve oranžovou barevnost. Fasády jsou opatřené bohatou profilací a štukovou výzdobou. Valbová střecha je krytá červeně natřenými plechovými šablonami, báň věžičky pozinkovaným plechem v přírodní barvě a hnědočerveným asfaltovým šindelem. Součástí předních ploch střechy jsou dva sedlové vikýře s nadezděnými štíty. Střechu prostupuje několik obdélných komínových těles s hlavami z tmavočervených režných cihel. Horizontálně člení fasádu sokl, mezipatrová a korunní římsa, dále kordonový pás s florálním dekorem v úrovni poutců oken v přízemí. Obdobný pás je užit i v patře, je však pouze geometrický, tvoří jej trojice žlábků. Vertikální akcent je ve fasádě jihovýchodní. Dvě žlábkované lizény, ve vazbě na pilířky flankující segmentem zakončený štít vikýře, se opírají o mezipatrovou římsu, podepřené jsou ženskými maskarony a ukončené naspodu čabrakami pod dekorativním pásem přízemí. Fasády mají po třech symetrických osách, mezi nimi je vstupní osa nároží. Střední osy mají v přízemí jedno okno, v patře okna sdružená a ve vikýři okno kruhové. Boční křídlo je dvouosé, sdružené. Okenní otvory mají šambrány s historizujícími uchy a parapetní štukové výplně. V přízemí jsou zakončené segmenty a opatřené klenáky, v patře je nadpraží rovné, se šambránou baldachýnově přizvednutou. Původní okna v přízemí jsou šestidílná, horní díly jsou svisle secesně dělené.