kostel sv. Jana Nepomuckého

Kostel tvoří východní část areálu. Od křižovatky místních ulic má na jihu odstup tvořený cípem hřbitova, na východě travnatou plochou. Jeho protějškem je na východní straně za cestou fara a její hospodářský přístavek. Terén poměrně výrazně stoupá od jihu k severu, proto je okolo severní hlavní věže zadržen opěrnou zdí segmentového půdorysu. Dominantní je ale průčelí jižní, završené sanktusníkem za frontonem štítu. Jedná se o barokní jednolodní stavbu se čtvercovým presbytářem a přístavkem obdélné sakristie na východní straně. Na východě je rovněž situována předsíň, rovněž obdélného půdorysu. Boční fasády kostela jsou členěny na výšku obdélnými okny se segmentovým záklenkem, rámovanými šambránami s oběžnou lištou s ušima a středovým klenákem. Věž je do úrovně korunní římsy lodi opatřena pásovou rustikou, patra jsou prolomena okny s valeným záklenkem. Východní fasáda kostela, která má konvexně projmutá nároží, je členěna pilastry, mezi nimi tektonizuje plochu lizénový rám. Fasádu završuje odstupněný trojúhelný štít s postranními pilastry s čučky a nikou se sv. Janem Nepomuckým. Vysazená korunní římsa je profilovaná, odstupněná, střecha s volskými oky je sedlová.