dům

Dům č. p. 101 je umístěn na západě Jetřichovic při hlavní silnici směrem na Vysokou Lípu. Dům stojí na výrazně obdélném půdorysu, orientován je ve směru Z – V. Dům stojí mezi prudkým svahem a vozovkou. Dům č. p. 101 stojí na výrazně obdélném půdorysu se sedlovou střechou s hřebenem orientovaným rovnoběžně s ulicí. Dům je přízemní, částečně s využívaným podkrovím. Sedlová střecha je krytá pálenou obdélnou taškou původně červené barvy, dnes stářím ztmavlá. Konstrukční systém se skládá z roubeného, hrázděného i zděného zdiva. Okna jsou obdélná vesměs dvoukřídlá, dvojitá dovnitř a ven otevíravá v profilovaných dřevěných šambránách. Povrchová úprava dřevěných profilů je ponechána přírodní. Roubení a dřevěné prvky v hrázdění jsou s tmavohnědou povrchovou úpravou. Vstupní dveře jsou jednokřídlé plné dělené na čtyři mělké kazety. Hlavní průčelí je severní, vpravo roubené se dvěma osami, následují tři osy v hrázděném zdivu, zcela vlevo jsou novodobá garážová vrata z dřevěných palubek. Nad vraty je cedule s nápisem GLASS – SKLO. Východní štítové průčelí je z části zděné bíle omítané, štít je svisle bedněný s hnědou povrchovou úpravou. Západní průčelí je v roubeném přízemí tříosé, štít je prolomen dvojicí na výšku obdélných oken. Stěna štítu je svisle bedněná.