dům

Dům je vystavěn v severovýchodní části obce, při cestě k ozdravovně. Jde o poslední dům historické zástavby, na původní hranici intravilánu, dále se nacházejí již jen budovy z 20. stol. Jde o drobný dům, v přízemí s redukovaným hospodářským dílem kvůli zasazení této části stavby zadním dílem ke skalní pískovcové věži zvané Poštolčí kužel. Jedná se o roubený dům obdélné dispozice, západní okapovou stranou orientovanou ke komunikaci. Přízemí je roubené, s bílou výplňovou hmotou spár a s tesařsky opracovanými podstávkami po celém obvodu. Skládaná lomenice se dvěma okny je bedněna lištami svisle pokládanými s přelaťováním spár. Sokl objektu je vyzděn z pískovcových štuků. Sedlovou střechu chrání červeně natřená plechová falcovaná střešní krytina. Jižní štítová strana je v přízemí pravidelně prolomena třemi okenními osami. Osovost západní strany je v rytmu 2 – 1 zprava, krajní osa je vstupní prostor, umístěný do zápraží zastřešeného pultovou střechou volně navazující na sedlovou. Na výšku obdélná okna jsou dvojitá, dvoukřídlá, v horní třetině dělená subtilní příčlí.