dům

Dům č. p. 11 je umístěn v severní části vesnické památkové zóny v rozvolněné zástavbě podstávkových domů. Objekt přiléhá svou okapní stranou ke komunikaci. Orientován je ve směru SZ – JV. Přízemní dům na obdélném půdorysu se sedlovou střechou a zobytněným podkrovím. Dům stojí na zděném soklu, je tradiční dispozice s roubenou světnicí obehnanou podstávkou a zděným hospodářským dílem. Převýšené podkroví je nad světnicí hrázděné. K jihozápadní okapní stěna přiléhá hranolová přístavba s pultovou střechou. Sedlová střecha hlavní části domu je kryta na koso kladenými obdélnými šablonami. Střešní rovina je na obou stranách rozrušena dvojicí sedlově zastřešených vikýřů. Z hřebene vyrůstá zděný bíle omítaný komín. Zděná část je bíle omítaná. Dřevěné prvky jsou opatřeny tmavě hnědou povrchovou úpravou. Vymazávky jsou bílé. Hlavní uliční průčelí je šestiosé. Vlevo jsou dvě osy v podstávkových arkádách v roubeném zdivu. Třetí osa je dveřní. Vstup je přístupný po nízkém schodišti krytém markýzou. Dveře jsou v pískovcovém portálu, jednokřídé, plné dřevěné. Následují tři okenní otvory ve zděné části. Tyto jsou na výšku obdélné s mělkou šambránou. 4ást zcela vpravo je svisle bedněná. Jižní štítové průčelí je v přízemí roubené s podstávkou, tříosé, štít je dvouetážový částečně hrázděný se dvěma na výšku obdélnými okenními otvory, horní etáž je obložena břidlicí s jedním oknem a letopočtem 1891. Zadní okapní průčelí je z větší části vyplněné obdélnou přístavbou s pultovou střechou. Přístavba je omítaná, prosvětlená obdélnými okny v dřevěných profilech dělenými na dvě a tři okenní tabule předělené příčníkem. Krytinu tvoří šedá lepenka. Hmota přístavby nezasahuje roubenou světnici, která je v tomto průčelí dvouosá. Severozápadní část střechy přístavby přechází v krytou pergolu. Severozápadní průčelí je svisle bedněné se dvěma většími a dvěma malými okny v přízemí a dvěma okny ve štítu.