vila Bellevue

Předmětem památkové ochrany je budova historické vily č. p. 237 v rozsahu půdorysu historické stavby bez novodobého přístavku. K nádvornímu průčelí budovy se přimyká novodobá přízemní budova, která není předmětem památkové ochrany. Okna a dveřní otvory přízemí jsou rámovány jednoduchými šambránami, které jsou v horní části zdobeny trojicemi kapek. Meziokenní pilíře jsou zdobeny rytými pravoúhlými rámy. Fasády přízemí jsou horizontálně členěny jednoduchými kordonovými římsami, z nichž spodní odpovídá parapetní římse oken a horní navazují na římsu nadokenní. Boční fasády jsou jedno- a půlpatrové, neboť v jejich štítu jsou proražena drobná čtvercová okna, vedoucí do podkroví. materiál: kámen, cihla, hladká omítka (v barvě lomené bílé a okrové); dřevo, nátěr hnědé a světlé pískové barvy krytina: taška srdcovka