hrobka rodiny Walter

Rozměrná obdélná hrobka o třech hrobových místech, vymezená obrubníkem s pískovcovým balustrádovým ohrazením, opatřeným dvoukřídlými kovovými mřížovými vrátky v historizujícím provedení. V čele stojí kulisový náhrobek v podobě antikizujícího chrámku, sestavený ze žulových, rustikálně opracovaných kusů. Střední pole, vložené mezi dva kanelované sloupy, je opatřeno černou leštěnou kamennou deskou se jmény zemřelých, před níž je umístěn nízký podstavec s dekorativní urnou, zakrytou plasticky tvarovaným víkem ze světlého plechu (zinek?). Nad deskou je vložen pískovcový reliéf s hlavou Krista, v rámu z květů, který přidržují dva andílci. Výjev je shora chráněn vypuklou deskou s reliéfem holubice ve svatozáři (Duch svatý). Od středového pole náhrobku vybíhají vyžlabené úseky bočních křídel, flankované polosloupy. Po bocích středního pole stojí dvě lucerny, s dekorativními podstavci ze žuly, s kulovými svítidly z mléčného skla. Střední hrobové místo je opatřeno náhrobní deskou s dvěma bronzovými kruhy.