internát tzv. Sehnoutkův dům

Uprostřed obce, samostatně stojící v zahradě, třípatrová budova bývalého internátu s přízemní vstupní částí a čtyřpodlažní spojovací schodišťovou věží. Zděna z režných červených cihel v kombinaci s hladkými plochami a šedobílými tvrdými omítkami. Ploché zastřešení. Obdélná dispozice nepravidelného půdorysu se dvěma užšími bočními rizality a novou přístavbou výtahu, převážně dvoutraktová, obdélný vstupní objekt také dvoutraktový. Hlavní budova má vstupní průčelí atikové, rozdělené bočními trojosými rizality a převýšeným hranolem spojovacího schodiště na čtyři části, z nichž obě úzké krajní jsou v patrech bez oken, levá má v přízemí dvě široká okna do kaple, pravá je překryta přízemní omítanou utilitární přístavbou. Obě zbylé široké plochy mezi rizality a schodištěm mají v patrech vpadlé pásy s odlišnou cihelnou vazbou v nichž je vždy pětice obdélných oken. V nezastavěných částech přízemí jsou velká okna do jídelny, tvarově i členěním shodná s okny kaple. Okna obou rizalitů jsou menší, úzká, jednokřídlá. V přízemí je naznačena markýza, která směrem do prava je prostorová. U levého rizalitu je dnes markýza přerušena vestavbou výtahu, u pravého novodobou přístavbou. Průčelní stěna schodiště je bez oken, v levé stěně je schodiště osvětleno svislým pásovým oknem, lemovaným po levé straně hranolovým výstupkem komínu, oba tyto prvky jsou přerušeny vodorovným pásem zalomené atikové římsy z hlavního průčelí. Pravá boční stěna je zakryta rozšířením věže o patrové podesty, osvětlené v každém patře jedním menším oknem. Tato část má jednopatrovou omítanou užší nástavbu, do výšky schodišťové věže. Levé boční průčelí zcela bez oken, zdivo režné. Pravé boční průčelí je v celé ploše omítnuté jemným brizolitem, v přízemí jedno čtyřtabulkové okno. Zahradní průčelí atikové, osmnáctiosé přísně symetrické, členěné patrovými lodžiemi v 4.- 6. ose z obou stran. Na fasádě se uplatňuje jakýsi negativní lesenový rastr, tvořený z hladké plochy předstupujícími obdélnými poli z režných cihel s okny při horním okraji. Přízemí je výrazně vyšší, režné plochy zdiva na rozdíl od pater ustupují z hladkého orámování. Budova postrádá sokl. Okna v patrech jsou obdélná, trojdílná, s příčníkem v horní třetině, v přízemí jsou obdobná, ale vyšší, v nadsvětlíku třikrát vodorovně dělená. V lodžiích se uplatňuje vždy trojice balkonových dveří, dvoukřídlých, s horní prosklenou šestidílnou výplní. V přízemí lodžie pouze jedno okno a utilitární přístřešky. průčelí je ukončeno rovnou atikou, sníženou v úseku lodžií. Vstupní budova má hlavní průčelí atikové, podélné, rozdělené na dvě části představěným monumentálním schodištěm a navazujícím závětřím. Levá část má nahoře jedno velké okno vlevo a dvě úzká do chodby vpravo. Dole jedno asymetricky umístěné dvoukřídlé okno kotelny. Část vpravo od schodiště má nahoře trojici trojkřídlých oken, doprovázenou užším oknem po obou stranách. Dole jsou uprostřed dvě dvoukřídlá okna, vpravo v rohu navíc jedno úzké, s luxfery. Ve vazbě zdiva se odlišně uplatňují nadokenní překlady z cihel na výšku a parapetní římsky. Vstupní betonové schodiště je vestavěno mezi dvě vyšší omítané stěny, zapuštěné zádveří je neseno dvěma betonovými konzolami. průčelí je ukončeno atikovou římsou, nad vstupem zvýšenou, na režné brizolitové omítce stopy po nápisu "Sehnoutkův dům". Zapuštěné průčelí zádveří má uprostřed vstup s dvoukřídlými dveřmi s prosklenými výplněmi v horní části, vlevo jedno úzké okénko, vpravo širší okno s členěním obráceného T. Levé boční průčelí je dvouosé, symetrické, okna uspořádána do svislých pásů s odlišnou vazbou cihel. Nahoře jsou velká- čtyřtabulkková, dole menší- šestitabulková. Pravé boční průčelí je utilitárně řešené, omítané, nahoře jedno velké okno a dvě menší vpravo, dole vlevo zpola zazděné menší okno a vpravo jedno široké, čtyřdílné. Na tuto část přímo navazuje novější utilitární přístavba s luxfery a plechovými dveřmi, nehodnotná.