kaple

Kaple je situována uprostřed návsi nad rybníkem. Drobnou náves příznivého vzhledu lemují převážně pozdně klasicistní usedlosti, vesměs s kvalitními fasádami. Zděná kaple na čtvercovém půdorysu s okosenými nárožími, krytá stanovou střechou se zděnou hranolovou zvoničkou ve vrcholu. Stavba stojí v mírném svahu, vyrůstá z masivního mírně předstupujícího hrubě omítaného soklu. Fasády nad soklem jsou hladké, korunní římsa vysoká fabionová. Korunní římsa i sokl jsou v omítce barevně odlišeny. Na severovýchodní straně široký obdélný vstup se segmentovým záklenkem, opatřený dvoukřídlými dřevěnými dveřmi v dřevěném rámu s nadsvětlíkem; nadsvětlík i horní část dveřních křídel mají zdobně prořezávané otvory. Zbývající stěny hladké bez okenních otvorů. Střecha stanová, krytá taškami bobrovkami; ve vrcholu střechy hranolová zděná omítaná zvonička se stanovou stříškou s novodobým křížkem ve vrcholu, krytina tašky bobrovky; ve zvoničce úzký na výšku obdélný, segmentem zaklenutý otvor se zvonkem zavěšeným na dřevěné hlavě. Před kaplí vpravo od vstupu stojí kamenný pamětní kříž s hranolovým (žulovým?) podstavcem. Na nízkém soklíku užší vysoký podstavec, zdobený na čelní straně vpadlým na šířku obdélným polem rámovaným po obvodu rytou linkou, horní rohy podstavce jsou zkosené. Na podstavci drobný vyžlabený soklík s prostým kamenným křížem bez korpusu, pravděpodobně z umělého kamene.