dům

Jedná se o přízemní, částečně podsklepenou, obdélnou stavbu s kamenným (pískovcovým) soklem a s mansardovou sedlovou střechou se třemi vikýři v severní mansardě (s okny po šesti tabulkách) a dvěma volskými oky nad ní, krytou červenou břidlou. Na jihu je rozšířen o přístavek pod pultovou střechou. Západní část je roubená, s podstávkou, a je i s ní vodorovnš obedněma, přičemž bednění sloupků má výplně. V každém poli podstávky je po bílém, dvojitém okně (vnitřní je děleno na 6 tabulek, v nější na 4)v šedé (dříve zeleně) natřené šambráně. Zbývající část je zděná, hladce omítaná. Okna mají kamenné (pískovcové) šambrány, jsou dělena na 6 tabulek a pokud nemají mříže jsou dvojitá, přičemž vnější lícují s fasádou. Severní průčelí má v západní části 2 pole podstávky. Z bednění nad podstávkou probíhá několik prken nad zbývající (větší) zděnou část, kde vytváří jakousi „římsu“. Ta je ve východní části užší (2 prkna) a je pod ní okno s klasicistní mříží a v chod s dvoukřídlými rámovými dveřmi (celkem se 6 výplněmi, 2 horní jsou zaskleny) asi z konce 19. století, v pískovcovém ostění. Před vchodem je pískovcové schodiště o 3 stupních (čtvrtý stupeň je tvořen prahem) a po jeho stranách soklu domu jsou jedno a dvě nízká obdélná okénka do sklepa. Západní průčelí má 3 pole podstávky, štít v mansardové části má 2 okénka (o 6 tabulkách) a je pobit červenou břidlicí, jeho zbytek je dnes oplechován červeně natřenými frankfurtskými taškami. Východní průčelí je celé zděné, se třemi okny v přízemí, první zleva má klasicistní mříž. Ve štítě, odděleném plochým páskem, jsou dvě okna a okénko nad nimi. Je u střechy lemován páskem, který na nároží přechází v lizény, z nichž ta jižní odděluje od průčelí štítovou zeď přístavku s jedním oknem – bez šambrány. Okna v přízemí mají kromě šambrán jednoduché podokenní a nadokenní římsy. Jižní průčelí má u západního nároží jedno pole podstávky s oknem, ale je tvořeno z větší části zděným přístavkem, který se ve své kratší východní části širší a v delší západní části má na západě dvojkřídlé dveře, červeně natřené dveře a na jihu dvě okénka a dveře. Před východním průčelím je zahrádka, která má na severní straně plot nesený dříve tesanými pískovcovými sloupky.