rozhledna

Rozhledna je železná nýtovaná konstrukce vysoká 16, 2 m s vloženým středovým schodištěm s 92 stupni a pěti odpočívadly. Vlastní konstrukce je stožár čtvercového půdorysu a tvaru komolého jehlanu. Ztužen je v rovinách nárožníků (snýtovány z jednoho U profilu a dvou profilů L) členěnými diagonálními pruty (snýtovány ze dvou L profilů - rohy proti sobě, spojeny pásky ). V rovinách styčníků nárožníků a diagonál jsou umístěna vodorovná příhradová ztužidla (profily jako u diagonál nebo pouze profil U neb L) s čtvercovým otvorem pro točité schodiště. To je v horní části užší a mělo zábradlí v dolní části (asi v 1. třetině) kryto plechem. Celá konstrukce je zakončena širší vyhlídkovou plošinou s oblým zakončením v nárožích. Plošina byla původně pokryta železným plechem. Na každé ze čtyř stran je na zábradlí přinýtována konzolka, na níž byl patrně přidělán ukazatel viditelných míst. Věž je kotvena do čtyř základových bodů, které jsou tvořeny asi 0,5 m vysokým cihelným zdivem oktogonálního půdorysu - průměru asi 1 m. Konstrukci dodala Pražská strojírenská a. s. Ruston & syn U rozhledny stojí torzo turistické chaty - sklepní prostor ze smíšeného zdiva přibližně čtvercového půdorysu, o výšce asi 2 m, zastropený segmentovými cihelnými klenbami do ocelových I nosníků. K rozhledně vede od vsi Líska cesta dlážděná z poměrně velkých čedičových, v podstatě neopracovaných, kamenů. Dláždění není po celé délce, ale začíná až notný kus cesty od rozcestí v sedle, vlastně až v zalesněném úseku, a vytrácí se až u torza chaty.