dům

Obdélný, přízemní, roubený dům s podstávkou s nízkým půdním patrem s hrázděním a mansardovou střechou krytou na koso kladenými šablonami. Podélné jižní průčelí do ulice je prolomeno čtyřmi obdélnými okenními otvory, v ose je pravoúhlý vchod. K západní štítové stěně přiléhá obdélný sedlově ztastřešený dřevník se svisle bedněným vnějším pláštěm, nad ním jsou v mansardové střeše dva okenní otvory. Východní štítová strana má v přízemí tři okenní osy, v hrázděném patře jsou dvě neosově umístěná okna. Uliční průčelí má čtyři pole podstávek, štítové tři. Rozpora ližiny a podstávek je bohatě prokrajovaná. Podstávky jsou tak hlavním zdobným motivem stavby, kterou výrazně identifikují. Část dřevěné konstrukce byla v minulosti měněna, zdobení nebylo zopakováno. Zadní severní průčelí je čtyřosé, jeho západní část je rozšířená o jeden trakt krytý přesahující mansardovou střechou, interiér tohoto přístavku je prosvětlen dvojicí na výšku obdélných oken. Severozápadní nároží uzavírá nízký přístavek kůlny obdélného půdorysu s pultovou střechou. Povrchová úprava dřeva je tmavě hnědá až černá, vymazávky a mazanina hrázdění na východním štítu jsou bílé.