sokolovna

Zděná výrazně členitá neomítnutá patrová stavba sokolovny téměř obdélného půdorysu stojí při hlavní komunikaci, JV od náměstí. Charakteristické obložení struskovými cihlami souzní s dekorativní geometrickou skladbou fasády (s vertikálními pásy pilastrů a lisén, čtverečkovým dekorem zděného zábradlí, s horizontalitou soklu, zábradlí teras a přetínanou výrazně profilovanou korunní římsou, sledem obdélných oken v kombinaci s řadou půlkruhově zakončených okenních otvorů apod.). Tympanon štítu hlavního průčelí zdobí keramická mozaika emblému Sokola. Členitou sedlovou střechu kryje plechová krytina. V interiéru vyniká vstupní chodba s geometrickou dlažbou korespondující se čtvercovým rastrem železobetonového stropu a s kamennou pamětní deskou. Interiér je dochován z velké části v původní podobě (okna, dveře, dlažba, lina a parkety, profilace stropu reprezentativního prostoru v patře apod.).