zámek

Čtyřkřídlý dvoupatrový zámek se vstupní osou vedenou ve směru J-S je postavený kolem nepravidleného čtyřstranného nádvoří, přičemž jeho severní strana je umístěná na hraně skalní terasy. Výrazná hmota zámku je akcentovaná hranolovou věží v SZ nároží, ukončenou helmicí v podobě vysoké stanové střechy lomené ve spodní části. Z východního křídla hmotově vystupuje bývalá věž původního hrádku, bašta s presbytářem bývalé kaple a chodby zvané Rudolfinka. Vnější fasáda severního křídla je podepřena mohutnými opěráky a členěna pravoúhlými oky z různých časových období a v 1. patře čtyřbokým arkýřem na konzolách. Vstupní jižní křídlo je otevřené pravoúhlým bosovaným portálem s půlkruhově zaklenutým vjezdem, členěné okny a zdobené psaníčkovým sgrafitem. Bohatě zdobené a členěné jsou fasády do nádvoří. Západní křídlo je v přízemí otevřené polokruhovými arkádami na pilířích. V 1. patře jsou subtilnější arkády na sloupcích zazděné, s prolomenými pravoúhlými a oválnými okny. Fasády nádvoří zdobí figurální, ornamentální a geometrická sgrafita, vnější fasády sgrafitové kvádrování.