jízdárna

Jednopodlažní hala jízdárny. Podélné východní a západní strany s 12 okenními osami. Na kratších stranách na halu navazují nižší a půdorysně užší přístavky se vstupními vraty. Konstrukce obvodových stěn je zděná, fasáda členěna lisénami, v severním průčelí haly nika s půlkruhovým zaklenutím, štítu ještě s kruhovým architektonickým motivem s orámováním, na jižním průčelí 1 okno zazděno Na východní straně v segmentově klenutých nikách zachovány původní výplně též tvarově segmentově zaklenuté v kovových rámech s 36 skleněnými tabulkami. Fasáda štítů členěna lisénami, rámce s lomenými oblouky, korunní římsa. Na západní straně jsou v původních okenních otvorech skleněné tvárnice (luxfery). Stropní konstrukce je železobetonová. Na západním průčelí užšího příst. haly zazděn 1 okenní otvor. Střecha sedlová, původní z pálené krytiny - bobrovek, později plechu, na vrcholu kovové komínky, hromosvody.