měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům v severní frontě Resselova náměstí, s dvojosým neorenesančním průčelím, je sevřený na úzké hloubkové parcele mezi starou radnicí a sousedním domem čp.3. Sedlovou střechu, krytou původně šindelem, pohledově zakrývá štít. Průčelí, hladkou plochou lehce odsazené od radnice, je pravidelně komponované. Přízemí nad hladkou podnoží člení plastická pásová rustika, v níž se uplatňuje hladké orámování segmentových portálů vstupu i sousedního proskleného výkladce. V ose jejich záklenků vystupují ozdobné konzolové klenáky. Okna v patře mají edikulové šambrány, postavené na mezipatrovou římsu. Edikulu tvoří protáhlé obdélné parapetní výplně, na nich pravoúhlé ústupkové ostění a shora trojúhelný fronton na ankonách. Profilované římsy frontonu zdobí zubořez, vlys mezi ankonami je opatřen reliéfními girlandami s rozetkami a parapetní výplně s dekorativními vegetabilními festony. Průčelí zakončuje výrazná konzolová římsa podložená zubořezem a na ní atikový štít. Nízká atika je pročleněna plochými pilířky a zakončena hranolovou římsou. Z ní uprostřed vystupuje edikulový štít, vymezený z boků plochými pilastry, završený plným kladím a plochým segmentovým frontonem s vloženým dekorativním reliéfem. Boky štítů tvoří volutová křídla. Barevnost monochromní, okrová.