kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple oválného půdorysu na nízkém soklu orientovaná na jihovýchod. Stěny prolomeny na protilehlých stranách jedním oválným oknem se šambránou vytaženou okrovou barvou, opatřena mříží. Severozápadní průčelí je na osu prolomeno půlkruhově zaklenutým vchodem s profilovaným ostěním se zvýrazněnou archivoltou s náběžními štítky a klenákem ve vrcholu s reliéfně provedenou lilií. Vchod je přístupný dvěma pískovcovými schody, dřevěné dveře jsou ještě chráněny dvoukřídlou mříží, osazenou v ostění. Vpravo od vchodu ve zdi ve výšce 145 cm zasazena kamenná kropenka ve tvaru mušle. Nároží zvýrazněna odsazenými pilastry s římsovou hlavicí. Průběžná profilovaná korunní řmsa se nad vchodem segmentově vypíná, chráněna pultovou stříškou. Volutový štít ve vrcholu segmentově rozeklaný a vpadlina v jeho vrcholu vyplněna sochou Panny Marie (vysoká cca 1 m) se sepjatýma rukama a oblečenou do bohatě zřasené vlající drapérie, u nohou má hlavu andílka. Plocha štítu členěna oválnou vpadlinou v profilovaném rámu. Voluty nesou dva podstavce s kovanými kříži trojramennými. Střecha mansardová s cibulovou bání na polygonálním dříku, završená makovicí s mariánským ideogramem v paprskové aureole. Interiér je zaklenut kopulí se štukovou římsou u paty klenby. Podlaha pokryta kosočtvercovými dlaždicemi. Menza z umělého mramoru. Materiál: cihla, kámen, omítka; krytina - břidlice Rozměry: vchod 247 x 167 cm; sokl vysoký 57 cm, do 130 cm nad zemí barva fasády o něco světlejší - bílá, zbytek šedá