stará sladovna s novogotickým hvozdem

Zděný vícepodlažní objekt č. p. 3 se sedlovou střechou a osově souměrnou degradovanou fasádou v barvě pískového okru, členěnou hladkými lizénami a poli strukturované omítky se zkosenými rohy, dlouhodobě nevyužívaný. Nejvyšší, čtvrté podlaží má asi třetinovou výšku oproti ostatním podlažím. Pod stávající fasádní úpravou se na mnoha místech objevuje starší barokní hustě pekovaná omítka okrové barvy. Okenní otvory s pásovou šambránou a středovým klenákem, ve značné většině bez výplní, mají ve třetím podlaží segmentové záklenky. Nižší dvě podlaží objektu jsou zděná, v přízemí zklenutá plackovými klenbami s pasy, další dvě podlaží jsou v interiéru již tvořena dřevěnými konstrukcemi. Na překladu vstupního neprofilovaného pískovcového portálu je v kartuši letopočet 1782, označuje tedy dobu Koschovy stavby. Sedlová střecha objektu má plechovou falcovanou krytinu. K objektu je na jižní straně přistavěn stojatý hvozd, k němuž se dochovaly plány z r. 1903 od místního nejvýznamnějšího secesního projektanta a stavitele Josefa Weinolta. Tento objekt s pohledovou okrovou fasádou má vysoký sokl s pásovou rustikou a nárožní bosáží. Ve vyšších podlažích má na nárožích lizény, plochy fasád jsou pak dále členěny vysokým lizénovým rámem se segmentovým záklenkem pod korunní římsou. Jižní fasáda, ke které má být novostavba přistavěna, je v podstatě slepá, jen pod korunní římsou má dvojici drobných okének se segmentovým záklenkem s bosovanou nadokenní římsou s klenákem a s přímou vysazenou římsou parapetní. Na východě je ke hvozdu přistavěn čtyřpodlažní objekt skladu se sedlovou střechou s plechovou panelovou krytinou červené barvy. I tento čtyřpodlažní objekt má hladkou okrovou ve hmotě probarvenou omítku. Osově souměrná čtyřosá jižní fasáda je prolomena okenními otvory. Okenní otvory, většinou již bez výplní, mají segmentové záklenky a šambrány s horníma a dolníma ušima a se středovým klenákem. Parapetní římsy jsou přímé, vysazené.