sousoší Kalvárie

Ústřední kříž: Sokl je založen na půdoryse čtverce. Sestává z jednou odstupňované základny, jejíž horní část je konkávně projmutá, převýšené ústřední části, která je dole oblounovitě rozšířená, a vyložené, jednoduše profilované římsové desky. Stěny ústřední části jsou zdobeny vpadlým profilovaným kasulovým rámem, jehož horní strana je konvexně a konkávně vykrajovaná. Čelní a obě boční strany dříku jsou také členěny vpadlým, na přední straně profilovaným rámem, jehož horní a dolní strany jsou konvexně, resp. konkávně vykrojené. Plocha v rámech je zdobena zalamovanou páskou, doplněnou závěsem ze zvonkovitých kvítků a završenou stylizovaným květem, resp. ornamentem ve tvaru písmene C. Konzola, vyrůstající ze dříku, je zkosená a je výrazně profilovaná. Socha klečící Máří Magdalény je lehce vytočena doprava. Její tělo je zahaleno do dlouhého, zřaseného pláště, který kryje její ruce až po lokty. Sepjaté ruce spočívají před hrudí. Hlava je novodobá. Světice je zde zachycena se zavřenýma očima a její tvář rámují delší rozpuštěné vlasy. U sochy ukřižovabého Krista je jedná o trojhřebý typ. Pravá noha je vytočena, její chodidlo spočívá na chodidle levé nohy a obě jsou protknuty jedním hřebem. Úzká bederní rouška je přepásána na pravém boku odkud za pravou nohou spadá dolů. Kristovo tělo je prověšeno pouze nepatrně. Jeho hlava s trnovou korunou a zavřenýma očima spadá k pravému rameni. Nápisová blána ve vrcholu vertikálního břevna je orientována vertikálně, je zvlněná a na horní straně je k břevnu připevněna hřebem. Rytý nápis na jejím povrchu je dnes z větší části setřený a není čitelný. Stěny dříků levého i pravého kříže jsou členěny rytými rámy, jejichž spodní a horní strana jsou konvexně, resp. konkávně vykrojené. Kříž po pravici Krista: Příčné břevno je položeno našikmo. Obě ruce má lotr v lokti uhnuty do pravého úhlu, levou má otočenu směrem vzhůru a pravou směrem dolů. Obě jeho nohy spočívají vedle sebe jsou převázány společným provazem. Jeho tělo je kryto úzkou zřasenou bederní rouškou, která v bohatých záhybech spadá z jeho pravého boku. Lotrův hranatý obličej se sklopenýma očima je lemován delšími rovnými vlasy. Provazy, kterými jsou k břevnu přivázány lotrovy ruce, jsou přetaženy i na zadní stranu kříže. Kříž po levici Krista: Příčné břevno je položeno nakoso. Levou, v lokti do pravého úhlu ohnutou ruku má lotr otočenou vzhůru, zatímco levou má přehozenu přes horní hranu břevna na zadní stranu kříže, kde však - na rozdíl od provazů, kterými je lotr ke kříži přivázán - ruka zachycena není. Pravá noha, která dnes od stehna dolů chybí, byla nejspíše původně vytočena před levou a obě byly převázány společným provazem. Tělo lotra je kryto úzkou bederní rouškou. Jeho hlava s plnovousem, vlnitými vlasy a nejspíše zavřenýma očima spadá k jeho levému rameni. materiál: kámen (pískovec)