zvonice

Jedná se o drobnou sakrální stavbu. Spodní část objektu je zděná, čtvercového půdorysu (cca 2,5 x 2,5 m). Je vybudována z pálených cihel, líce zdiva jsou omítány (šířka zdiva je cca 0,5m). V ose hlavního průčelí jsou situovány dveře (jednokřídlové, kazetové, v dřevěné, obloukové zárubni, původní kování), nad nimi je pak drobný, mělký výklenek obdélného tvaru s uskočeným, polokruhovým záklenkem. V pravé stěně se nachází drobné, obdélné okénko (zasklené, neotvíravé). Koruna spodní části je tvořena jednoduše členěnou římsou. Dřevěné prvky jsou hnědočervené, nad římsou se nachází prostá, valbová stříška, pokrytá falcovaným plechem, z ní pak vyrůstá dvojice dřevěných trámů (dub), s okosenými hranami. Na jednom z trámů je vyřezán letopočet 1907. Na těchto trámech je nahoře nasazena drobná jehlanová stříška (opět falcovaný plech), završená makovicí s kovaným křížkem. Fasády: základní plocha okr. výklenek a spodní část římsy cihlová červeň. Horní část římsy bílá.