terasa se dvěma schodišti

Terasa se nachází v severní části náměstí – je postavena po celé délce jeho severní strany a člení jej tak na vyvýšený úzký pruh při severní frontě a podstatně větší jižní plochu. Terasa je vystavěna z kamenných kvádrů, neomítaná, má výšku cca 3 m. Střední část je akcentována představenou kašnou se sochou sv. Floriána (viz samostatný evidenční list); po obou jejích stranách se nacházejí přímá kamenná schodiště, spojující obě plochy náměstí. Vlevo i vpravo od jmenovaných schodišť je prostor před vlastní terasní zdí krytý – terasa zde předstupuje před střední část, a to k úrovni spodních napojení schodišť. Architráv obou bočních krytých částí je nesen vždy čtyřmi sloupy s dórskými hlavicemi, bez patek. Vnější krajní sloupy se již stýkají s navazujícím zdivem krajních částí terasní zdi. Ve zdivu obou těchto krajních částí terasní zdi je patrný velký vylehčovací oblouk. Terasa je opatřena novodobým kovovým zábradlím.