dům

Dům čp. 2 stojí na východním okraji vsi. Jedná se o patrový dům na obdélném půdoryse, tradiční trojdílné dispozice, podélnou stranou orientovaný k místní komunikaci. Dům je postaven na kamenné omítané podezdívce, má roubenou světnici a patro, sedlová střecha je kryta plechem. Jižní (vstupní) průčelí má vlevo v roubené části přízemí dvě pole podstávky s okny, sloupky i pásky podstávky jsou ozdobně vyřezávané. Okna jsou rámována profilovanými dřevěnými šambránami a podokenní římsou, v době dokumentace byla zakryta novodobými okenicemi. Roubení je červeně natřené, konstrukce podstávky byla natřena nevhodným zeleným odstínem. Sloupek podstávky zcela vpravo byl přezděn nebo obezděn a omítnut. Dveře do síně ve zděné části přízemí jsou ve špaletě, výplň je novodobá. Nade dveřmi se nachází nadsvětlík, rámovaný novodobou vyřezávanou lištou. Zděná část přízemí vpravo od vstupu je bez otvorů. Zápraží je betonové. V patře jsou nad světnicí dvě okna, zakrytá okenicemi a rámovaná vyřezávanými lištami a podokenní římsou. V rozsahu síně a hospodářské části domu probíhá v patře předsazená pavlač, bedněná na sraz s lištami, s hladkými sloupky a pásky. Západní štítové průčelí je dvouosé, roubená konstrukce přízemku je zřejmě dozděná a omítnutá - mezi okny je patrný omítaný sloupek podstávky. Okna přízemí jsou ve špaletách, zakrytá novodobými okenicemi a rámovaná iluzivními malovanými šambránami (úprava nedávného data). Patro je bedněné na sraz s lištami, štít je oddělen ozdobně vyřezávanou lištou. Dvě okna patra jsou dvoukřídlá šestitabulková, rámovaná dřevěnými šambránami a jednoduchými dřevěnými podokenními římsami. Štít je bedněn na sraz s lištami, bez otvorů. Východní štítové průčelí má v ose zděného přízemí vstup s novodobými svlakovými dveřmi, bedněnými na sraz s lištami. Po obou stranách dveří je čtvercové okénko – v levém je dnes vestavěna skříň elektrických rozvodů, pravé je zakryto novodobou okenicí. Patro je bedněné na sraz s lištami, se dvěma dvoukřídlými šestitabulkovými okny v hladkých dřevěných šambránách. Štít je bedněný na sraz s lištami. K severní straně domu je po celé jeho délce přistavěn patrový přístavek. Jeho levou část tvoří pilíře, mezi nimiž je bednění na způsob záklopu, s okénky na šířku. Stejné konstrukce je i východní průčelí přístavku se svlakovými dveřmi. Pravá část přístavku je zděná omítaná s trojicí okének. Zděná je i západní strana přístavku s jedním dvoukřídlým čtyřtabulkovým oknem ve špaletě, bez orámování. Interiér nebyl v době dokumentace přístupný.