venkovská usedlost

Areál sestává z obytného stavení, pilířové zděné kolny, hospodářského stavení, dvora obklopeného stavbami a dřevěného prkenného plotu do ulice. Obytný dům je štítově orientovaný, přízemní na soklu, obdélného půdorysu. Omítka rýhovaná, průčelí osmiosé se dvěma pravoúhlými vchody v kamenném ostění se světlíkem. Okna pravoúhlá zasazená v líci fasády. Přední část domu byla obytná, v zadní byla dílna. Místnosti zaklenuté plackou. Protilehlá podélná stěna je prolomena nepravidelně umístěnými pravoúhlými větracími otvory a v zadní přístavbě výměnku jedním pravoúhlým oknem. Štítová stěna je prolomena třemi pravoúhlými okny. Průběžná korunní římsa nese lichoběžníkový štít, prolomený dvěma segmentově klenutými okny. Střecha sedlová s valbičkou. V pravém úhlu na obytný dům navazuje pilířová kůlna, krytá sedlovou střechou. Dvůr uzavírá přízemní hospodářské stavení, paralelní s obytným domem, je již značně zdevastováno, fabionová římsa nese sedlovou střechu. Materiál: kámen, cihla, omítka, dřevo, krytina pálená