kostel sv. Prokopa s ohrazením hřbitova

Areál kostela sv. Prokopa se nachází ve střední části obce při silnici ve směru na Záhornici, poblíž její odbočky z hlavní silnice od Opočna do Týniště nad Orlicí. Hranice areálu kostela jsou dány průběhem ohradní zdi, která zároveň vymezuje areál dosud sloužícího hřbitova. Součástí areálu jsou stavba kostela a zděná ohradní zeď se dvěma vstupními branami. Orientovaná stavba kostela se nachází uprostřed hřbitova zhruba oválného půdorysu s podélnou osou západ - východ. Hlavní vstup do areálu je veden ze severozápadní strany, druhý přístup pak z jihozápadního směru, od Farského rybníku položeného jižně od areálu. Vně areálu, nedaleko od hlavního vstupu, stojí na obecním pozemku památkově nechráněná, západním směrem orientovaná skupina soch Krucifixu, sv. Kateřiny Alexandrijské a sv. Jana.