pivovar

Jednotlivé budovy areálu pivovaru čp. 51 společně vytvářejí uzavřený obdélníkový půdorys. Celkem pět budov je dnes sloučených do dvou čísel popisných - 7 a 51. Dům čp. 7 je situován na severozápadní straně. Rovnoběžně s ním, na opačné (jihovýchodní) straně, se nachází část dnešního domu čp. 51 - bývalá varna. V ose této budovy se napojuje objekt bývalého hvozdu a kolmo k němu - na jihozápadní straně - stojí bývalá sladovna (bývalá varna, bývalý hvozd a bývalá sladovna dnes společně tvoří dům čp. 51). Areál na severovýchodě uzavírá budova se sklepy, kolmá k domu čp. 7 a k bývalé varně. Vzhled domu čp. 7 je dnes dosti poznamenaný novodobými úpravami. Přízemní budova obdélného půdorysu, zasazená do terénu, má jednoduché fasády, sedlovou střechu kryjí bobrovky. Dnešní dům čp. 51 tvoří patrová bývalá sladovna a k ní se kolmo napojující objekty bývalého hvozdu a varny, přistavěné k sobě v ose. Výrazný je vysoký hvozd a patrová varna, obracející se do návsi. Hlavním členícím prvkem fasád jsou lizénové rámy. Budova se sklepy je zděný obdélný objekt. Původně byl patrový, dnes je přízemní – z patra zůstala severovýchodní zeď a objekt nemá střechu. V interiéru jsou hodnotné klenuté sklepní prostory velkého rozsahu, které vedou pod svah nad pivovarem.