hrad

1892 areál hradu: 1892-1_p.č. 16_terasa arkádové lávky 1892-2_p.č. 16_arkádová lávka 1892-3_p.č. 20_vstupní objekt do sklepů 1892-4_p.č. 8 _ budova A - č. p. 86 1892-5_p.č. 10_budova B - č.p.3 1892-6_p.č. 8 _ budova D - č.p.86 1892-7_p.č. 15_budova C - bez čp/če 1892-8_p.č. 10_budova E - č.p. 3 1892-9_p.č. 9 _ brána Soubor dvoupatrových zděných budov kolem obdélného nádvoří jižně od náměstí. První zpráva je z roku 1408. Hlavní palác, budova A je dvoupodlažní, tříprostorový, na obdélném půdorysu, s přistavěnou schodišťovou věží. Na východě v ose navazuje nižší dvoupodlažní objekt budovy D. Brána uzavírá areál na západní straně, vlevo vedle brány je dvoupodlažní obytný dům č.p. 3 a v ose za ním pokračovala zbořená budova B, ze které se dochovala jen severní zeď, oddělující areál hradu od dvora lékárny č.p. 2 a fary č.p. 1. V ose bývalé budovy B je pak ve dvoře fary přízemní budova C, která je jižní stěnou založená na úrovni ulice Panský dvůr. V soutce mezi budovou C a č.p. 79 začíná arkádová lávka, která se svažuje do ulice Panský dvůr. Na západním konci arkádové lávky je nad úroveň ulice a přilehlého dvora vyzděná terasa arkádové lávky. Vstup do sklepa je pod terasou pod budovou D, mezi terasami a domem č. p. 80, na severní straně ulice.