zámek

Areál zámku čp. 1 se nachází v severozápadní části obce. Kromě vlastní budovy zámku ho tvoří poměrně velký hospodářský dvůr, situovaný na východní straně. Areál doplňuje ještě kaple sv. Jana Nepomuckého, která je vysunutá před hlavní bránu do areálu - jihovýchodně od ní. Hlavním objektem je zámek čp. 1 - dvoukřídlý patrový objekt na půdorysu tvaru písmene T, obsahující renesanční jádro. V 18. století byly připojeny přístavby, v roce 1840 byl objekt upravován. Výrazným prvkem zámku jsou oba štíty a také schodiště u západního křídla. Před zámkem stojí dosti rozsáhlý hospodářský dvůr, tvořený osmi budovami, které stojí po třech jeho stranách (výjimkou je budova I., která se do dvora obrací štítovým průčelím). Jde o poměrně prosté funkční objekty. Na jihovýchodě dvůr uzavírá výrazná brána, opatřená na vnější straně pilastry a erbem. Víceméně vně areálu je situována zámecká kaple, významně se uplatňující ve vzhledu návsi. Její fasády člení pilastry a lizénové rámy, otvory lemují šambrány. Výrazná je vysoká zvonička ve valbové střeše presbytáře a také vstupní průčelí.