vila Franze Petschka

Areál Petschkova paláce č. p. 1348 stojí asi 1,5 km severozápadně od centra města, na severovýchodní straně ulice Winstona Churchilla. Tvoří jej vlastní 1. Petschkův palác č. p. 1348, jehož součástí je k němu na jihovýchodní straně přistavěné 2. zahradní schodiště. Před schodištěm se rozkládá 3. zahrada, kterou na jihozápadní a jihovýchodní straně ohraničuje 4. opěrná zeď na jihozápadě doplněná plotem. Za palácem a jeho zahradou (na severovýchodní straně) je ve svahu postavené 5. schodiště s dvěma terasami, což je dnes oddělená část parku, který byl dříve společný oběma Petschkovým palácům (otce a syna) této strany ulice. Na severozápadní straně paláce je úzký 6. dvorek se schodištěm a opěrnou zdí, ono schodiště jej spojuje s bývalým parkem.