radnice

Areál staré radnice stojí na nároží jižní strany dnes Husova náměstí a Radniční ulice, která z východního konce náměstí odbočuje k jihu. Areál tvoří "stará radnice čp. 3" na severní straně a na západní straně areálu navazuje objekt "šatlavy". Před východním průčelím šatlavy a před zbytkem jižního průčelí radnice se rozkládá dnes zatravněný dvůr, který je na jižní straně uzavřen zdí a na východní straně oddělen od Radniční ulice zdí, která je naproti šatlavě nahrazena novodobým kovaným železným plotem, jehož čtyři pole jsou neseny zděnými hladce omítnutými pilíři. Jižně od tohoto plotu je zeď přerušena pilířovou bránou s dvoukřídlými novodobými kovanými železnými vraty stejného designu jako výše uvedený plot. V severní části této strany zdi je v ní proražena branka s dvoukřídlými novodobými kovanými železnými vrátky, nad nimiž je dnes nápis: “Městská knihovna”. Všechny výše uvedené zdi jsou vysoké asi 2,5 m, jsou hladce omítnuty a korunu mají krytou měděným oplechováním. Při jižní zdi jsou dnes osazeny dva smírčí kříže, které jsou oficiálně součástí areálu kaple sv. Jana Křtitele, při jihovýchodním koutě je to smírčí kříž se znamením jakéhosi vejčitého oválu (čr. 5-3498) a při jihozápadním koutě se znamením nože (čr. 5-176). Mezi kříži je osazen asi hraniční kámen.