kostel Nejsvětější Trojice

Areál kostela Nejsvětější Trojice stojí dnes v centru obce, na severní straně průjezdní komunikace (směr Brozánky – Habrovany), na východním okraji původního rozsahu jejího intravilánu. Areál tvoří vlastní kostel Nejsvětější Trojice (č. 1) a kolem něho obíhající opěrná zeď se dvěma schodišti (č. 2). Před západní stranou opěrné zdi, severně od osy jejího západního schodiště stojí barokní socha sv. Jana Nepomuckého (ÚSKP. 43 301 / 5-245), která však není součástí areálu kostela. Tvoří jej vlastní 1. kostel Nejsvětější Trojice a kolem něho obíhající 2. opěrná zeď se dvěma schodišti. Před západní stranou opěrné zdi, severně od osy jejího západního schodiště stojí barokní socha sv. Jana Nepomuckého (čr. 43 301 / 5 - 245), která však není součástí areálu kostela.