tvrz

Areál tvrze čp. 13 se nachází v západní části obce Rudolice, v Mlýnské ulici - vpravo (a více vzadu) od areálu mlýna čp. 12. Areál sestává - kromě vlastního objektu tvrze - z dalších tří hospodářských budov, tvořících spolu s tvrzí polouzavřený půdorys. Poměrně prostá budova tvrze se skládá ze dvou patrových částí o nestejné úrovni podlaží. Její fasády člení jednotlivé otvory, boční stěny ukončují lichoběžníkové štíty. Stodola má dvorní podélné průčelí členěné lizénovými rámy, ve stěnách jsou úzké větrací otvory. Boční strany ukončuje trojúhelný štít, sedlovou střechu kryjí bobrovky. Stáje obdélného půdorysu, se sedlovou střechou, krytou vlnitým plechem, mají v dvorním podélném průčelí dva široké otvory pro vrata, zakončené segmentovým obloukem. Hospodářská budova je zděný patrový objekt obdélného půdorysu pod sedlovou střechou.