sloup se sousoším Panny Marie

Složitě komponovaný, osm metrů vysoký mariánský sloup stojící při hlavní cestě u zámku. Čtyřboký hranolový podstavec, po stranách konvexně projmutý, ukončený římsou, flankovaný nakoso umístěnými nárožními pilíři s volutovým zakončením, zdobenými mušlovým a rostlinným dekorem, na nichž jsou osazeny sochy sv. Rocha, sv. Šebestiána, sv. Karla Boromejského a sv. Františka Xaverského. Na stěnách podstavce jsou čtyři reliéfy: Zpověď královny Žofie, Smrt sv. Josefa, Sv. Rozálie a snad smrt neznámé světice (Vidění sv. Terezy?), nad nimi totožné heraldické kartuše zdobené akanty a mušlovým dekorem. Sochařská výzdoba je završena sochou Panny Marie Immaculaty na vrcholu komolého čtyřbokého jehlanu ukončeného volutovou hlavicí. Jehlan vyrůstá z postamentu, plochy jehlanu členěny vpadlými poli a akanty. Socha P. Marie je zachycena v tradičním ikonografickém schématu, stojí na zeměkouli obtočené hadem. Ruce má sepjaté na prsou. Kolem hlavy hvězdná svatozář.