kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple obdélného půdorysu s trojbokým závěrem stojí v mírném svahu na prostranství uprostřed obce. Omítaná kaple vyzděná z cihel, v soklové části z odhaleného lomového kamene. Okrová fasáda byla obnovena v barevnosti světle žluté se zdůrazněním rámování štítu, linie říms, nároží, oken a dveří smetanovou barvou. Původně omítaná soklová partie zakončená římsou byla odhalena a kamenné zdivo zůstalo viditelné až po parapety oken. Nároží a parapety jsou nově zdůrazněné obkladem imitujícím cihlu. Kapli kryje sedlová střecha v závěru zvalbená, pokryta břidlicí. Nad hřebenem se zdvíhá oplechovaná sanktusní vížka. Je tvořena lucernou s jehlancovou střechou zakončenou makovicí a křížem. Pod střechou obíhá kolem stavby profilovaná korunní římsa, přecházející i na vstupní štítovou stranu, kde vymezuje trojúhelný štít kaple. Mírně vpadlá plocha štítu je po obvodu zdobena plochou lištou a ve své horní části prolomena menším proskleným oknem. Na ose štítové strany je prolomen vlastní vstup kaple. Obdélný vstup s lomeným záklenkem dosahuje takřka až k vlastní římse, je osazen dvoukřídlými rámovými dveřmi s nadsvětlíkem. Z vnější strany zavěšeny historizující dveře na čtyřech křížových závěsech. Prosklený nadsvětlík je předělený dřevěnou mřížkou do 10 polí. Dveřní křídla překrytá zdobenou klapačkou jsou v horní části prosklená, sklo vsazeno do lišt tvaru jeptišky. Střední část je zdobená řezbou květu v plastickém rámu a spodní část zdobí svislé drážkování. Po pravé straně vstupu je do zdi vsazena mramorová pamětní deska z roku 1922 se jmény obětí 1. světové války. Medailóny s podobiznou se nedochovaly. Kapli prosvětlují z boku obdélná okna s lomeným záklenkem. Jsou nově prosklená a předělená dřevěnou mřížkou do 12 polí.