skříňka na barometr

Na třech kamenných deskách spojených železnými svorkami stojí asi 1 m vysoký hranolový podstavec složený ze tří částí. Na spodní základnu s vyžlabenými horními hranami nasedá prostřední část, která má okosené rohy, a horní část ukončená přesahující krycí kamennou deskou, na niž je posazena kovaná schránka. Stěny podstavce zdobí vždy dvě obdélníková pole nad sebou, spodní jsou vypuklá s hrubou povrchovou úpravou, horní jsou hladká, odstupněná. Zeleně natřená kovová skříňka na přístroj má tvar hranolu posazeného na výšku, ukončeného profilovanou římsou. Každá stěna je opatřena uzamykatelnými dvířky s pletivovou výplní s drobnými oky, dvířka shora a zdola lemují otvory pro proudění vzduchu. Nároží zdobí tordované pruty přecházející v dekorativní volutovitě stáčené konzoly zpodobňující výhonky rostlin. Konzoly nesou čtyřbokou kopulovitou kovovou stříšku, jejíž hrany jsou zdobené také tordovanými pruty a která vrcholí zaslepenou lucerničkou a korouhví.