kaple Zvěstování Panny Marie

Obdélná, zděná, omítaná budova s oble vykrojenými nárožími. Po stranách všech průčelí jsou pilastry s nevhodně upravenými hlavicemi. Také u hlavní římsy je značně zjednodušený profil. Sokl (vysoký 65 cm) je hrubě omítnut. Střecha je valbová, krytinou šindel pobitý plechem. Na západní straně je střecha zakončena štítem. Na jejím hřebenu v ose umístěna osmistranná věžička s dřevěnými sloupky, římsami, bání s hrobnicí a makovicí. Korouhvička je vyvedena ve formě dračí hlavy s vyraženým letopočtem 1716 a se sluncovým motivem. Před kaplí na pískovcovém podstavci kovový kříž. Západní průčelí: v ose vstup v pravoúhlém pískovcovém ostění s u3ima a dvojitou lištou v obvodě. Vstupní dveře jsou klasicistní dvoukřídlové dřevěné ve čtyřech šikmo skládaných výplních. Dveře se slohově soudobým kováním. Nad vstupem půlkruhová nika se stylizovanou mušlí v konche a s přímou profilovanou římsou. V nice socha sv.Josefa v podživotní velikosti. Světec v rukou drží Krista. Socha je z bílého pískovce. Nad nikou zapuštěno půlkruhové plechové zastřešení. Štít je zakončen trojúhelným tympanonem a segmentově vykrojenými křídly. Po stranách soklu tympanonu jsou zapuštěny pískovcové pilířky s koulemi. Sokl je krytý plechem. Tympanon posazen na lesenovém rámu. Římsa lemující tympanon má značně zjednodušený profil. Na vrcholu štítu je připevněn novodobý kovový křížek. Jižní průčelí: v ose je umístěno okno s půlkruhovým nadpražím. Je osazeno v pískovcovém ostění s lištou a s novodobou kovovou mříží zapuštěnou do špalety. Parapet částečně zaomítnut. Východní průčelí: mimo osu dřevěné okénko, zřejmě vlez na půdu. Severní průčelí: stejné jako průčelí jižní, avšak okenní parapet je zachován v plném rozsahu. Barevnost: hladké omítky světlé okrové, plastické články bílé a sokl s ostěním šedé barvy.