boží muka

V mírném svahu při východní stěně objektu fary umístěn sloup s křížem. Objekt je umístěn na částečně do terénu zapuštěné podestě o třech schodišťových stupních. Na ni je umístěn sokl čtvercového půdorysu, výškově odstupněného v nízkou patku, středovou ustupující část s sekanými vpadlými pravoúhlými poly, tvořícími diamantové kazety. Ve vrcholu je zakončen plastickým prstencem a vyloženou římsou v podobě desky. Následuje hladký dřík vysokého štíhlého sloupu s mírnou entazí, doplněného ve spodní části patkou a ve vrcholu navazující hlavicí ve tvaru čtvercové desky se subtilní lucernou, pročleněnou na každé straně mělkou nikou s konchou. Ve vrcholu je završena předloženou předimenzovanou deskovou hlavicí s kamennou patou a umístěným latinským křížem. Dřík sloupu je k soklové části připojen pomocí dvojice kovových spon. rozměry: cca 1 . 1 m, výška 6 - 6,5 m materiál: kámen - různého typu, převažuje pískovec