kostel sv. Kříže s farou

Areál kostela sv. Kříže s farou, hřbitovem a vstupní bránou se vstupem do farní budovy se nachází v na SZ okraji obce, kostel sv. Kříže vystavěn souběžně s komunikací ve směru Trutnov - Jaroměř, kostel sv. Kříže - orientovaná stavba s částečně dochovanou ohradní zdí. Objekt fary vystavěn severně od kostela je barokním objektem vystavěným ve 20. letech 18. století, jednopatrová stavba volně stojící v zahradě, hlavní vstup od východní strany, z místní komunikace. Vstup do farního areálu pilířovou bránou, pilíře jsou kvádrové, o výšce cca 280 cm, ukončeny zákrytovými plochými deskami s jehlany. Po levé straně brány branka pro pěší, vrata novodobá, dvoukřídlá. Ohradní zeď od brány v severním směru je vystavěná z cihel, novější, snad z konce 19. století, rozčleněna pilířky.